Életem egyik legmeghatározóbb élménye volt Indiába, a világ egyik vallási központjába eljutni. Megtapasztalhattam milyen egy teljesen más kultúra, ami az európai ember számára sok helyen ámulatba ejtő és egyben kaotikus.

A közlekedésben első látásra káosz uralkodik, hiszen senki nem tartja be az alapvető szabályokat. A lámpa ha pirosat mutat nem állnak meg és simán szembe jöhetnek veled motorral, autóval vagy éppen busszal az autópályán is. Sokszor előfordul, hogy a két sávon három autó egymást mellett közlekedik. Pár nap után azért a káoszban felrejlik egy rendszer, ami rendkívül egyszerű de hatásos, ha előzöl dudálj, hogy észre vegyenek és villogj a szembejövőnek, hogy ne jöjjön neked.  Ez a hozzáállás jellemző az egész országra, mert minden indiai idő szerint történik. Megbeszéled a sofőrrel, hogy reggel 7:30-kor van indulás, de ez nem számít lehet, hogy 20-30percet, de lehet hogy 1 órát is késik, ami teljesen természetes. Mindenki mindenhol és mindennel közlekedik egyszerre az úton legyen az biciklis, riksás, tuk-tukos vagy autóvezető, buszvezető, kamionos.

Hálás vagyok, hogy megcsodálhattam az ország szépségeit, a világörökség részeit. Szemet gyönyörködtető látvány a Taj-mahal előtt állni és rácsodálkozni arra, hogy milyen erős dolgokat képes kihozni az emberből a szerelem.

Buddha útján járni és ezerötszáz év távlatából érezni, látni és megtapasztalni azoknak a helyeknek a varázsát, ahol ő sétált, meditált, megvilágosodott és tanított egy elképesztő belső utazás, amitől a szíved egy része megváltozik és örökké egy kicsit indiai marad.

Program:

  • Delhi városnézés
  • Agra – Taj Mahal, Baby Taj, Vörös Erőd
  • Éjszakai vonat Gayába
  • Bodh Gaya (Buddha megvilágosodásának helye), kirándulások a környéken (Nalada, Rajgir)
  • Varanasi (Sarnath az Őzpark, itt tanított Buddha először,Gangeszpart halottégetők, esti tűzszertartás)
  • Hajnali csónakázás a Gangeszen

Bármilyen kérdésed adódna, keress bizalommal!